Product Description
Ekologiczny razowy kus kus powstaje z połączenia wysokoglutenowej pełnoziarnistej mąki semolinowej (twardej pszenicy durum) z wodą, solą i olejem. Kus kus polecamy jako doskonały dodatek do dań głównych np. duszonych warzyw, zapiekanek, a także do różnych oryginalnych sałatek.
Skład: kus kus razowy* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Sposób przygotowania: kuskus razowy należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min, w osolonej wodzie. Kus kus można również przygotować metodą „namaczania” na zimno, jednak tak przygotowany może być ciężejstrawny niż ugotowany. Kus kus zalewamy przegotowaną wodą i pozostawiamy na ok. 35 min, aż do pełnego nasiąknięcia. Kus kus jest równie smaczny na ciepło, jak i na zimno.
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Reviews
There are no reviews yet.